Tropisch, zoet, sensueel, gewaagd en kleurrijk.

Je ziet niet vaak een vrouw die drums en percussie speelt en net zo makkelijk lead vocals voor haar rekening neemt. Het is dan ook niet gek dat Gianna vaak “De Nederlandse Sheila E” wordt genoemd. Een groot compliment, Maar Gianna is Gianna Tam! Zij danst op de beat van haar eigen drum. Ritme is leven en het levensritme voert Gianna nu een weg op waarin zei in haar muziek al haar ritmische en vocale talenten laat shinen.
Dit is Gianna Tam.

Zangeres, drumster en percussioniste geboren in Amsterdam met Nederlands/ Surinaamse roots. Gianna groeide op in een omgeving met veel creatieve, artistieke en muzikale mensen mede hierdoor kwam haar liefde voor muziek al op jonge leeftijd naar voren.
Op haar 16de begon zei mee te spelen in verschillende projecten van haar vader Lucas van Merwijk waarmee zij niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland langs vele festivals, theaters, radio en tv-shows tourde. Zo maakte zij al snel kennis met het leven van een muzikant.

Op het conservatorium kwam ook haar passie voor songrwritting naar voren wat resulteerde in twee albums ‘Make Me Smile’, ‘Polyphonic Heroine’ en meerdere singles, waarop zij haar stem maar af en toe ook haar percussie en drums skills ten gehore bracht.
Tijdens haar musicale carrière werkte Gianna onder andere met de volgende artiesten : Candy Dulfer, Jett Rebel, Bas Bron, Shirma Rouse, Gyptian, Edsilia Rombley, Trijnte Oosterhuis, The Ladies of Soul en zong zij met het metropole Orchestra onder leiding van grammy award winning conductor Vince Mendozsa.